Podozrivá žena bodla muža nožom. Obvinený týral svoju družku. Vlámal sa do dielne a kradol

21.03.2012 Celý región

Podozrivá žena bodla muža nožom:

Na policajnú linku včera večer telefonicky oznámil 47 ročný muž bytom Haniska, okres Prešov, bodnutie nožom do hrude. Doposiaľ podozrivá žena v kuchyni rodinného domu na Ulici Pod Furčou v Haniske, za doposiaľ nezistených okolností bodla nožom s dĺžkou čepele 10 cm svojho druha do oblasti hrudníka. Svojím konaním mu spôsobila zranenie a to bodnú ranu prednej hrudnej steny vpravo s predbežnou dobou liečenia 14 dní. Podozrivej žene bola vo večerných hodinách obmedzená osobná sloboda. Zároveň bola zadržaná policajnou hliadkou, pričom bola pod značným vplyvom alkoholu. Momentálne je umiestnená v cele policajného zaistenia. Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu.
 
Doplnené:
 
Včera vo večerných hodinách vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 53 ročnej žene, bytom Haniska pre zločin ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu. Po dodatočnom súhlase prokurátora bola obvinená žena prepustená zo zadržania. V súčasnosti je obvinená stíhaná na slobode.

Obvinený týral svoju družku:
Policajti zo Svitu vzniesli obvinenie 52 ročnému mužovi z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený dňa 18.3.2012 popoludní vo Svite na Ulici Štefánikovej, v ubytovni na ôsmom poschodí sa družke vyhrážal zabitím. Pričom na to, čo si v posteli zapálil cigaretu, sa bez dôvodu postavil a začal hasiť cigaretu na nose a nad čelom svojej družky. Následne ju začal udierať päsťami oboch rúk do oblasti tváre, a taktiež začal dusiť a to tak, že jej priložil jednu ruku na ústa, pričom ona nemohla dýchať, pretože má problémy s dýchaním. Potom čo jej pred asi pätnástimi rokmi obvinený zlomil nos a pri tom jej kričal, že ju zabije, že ju vyhodí von oknom, vzbudil u nej dôvodnú obavu o zdravie a život. Obvinený bol policajnou hliadkou zadržaný a bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.
 
Vlámal sa do dielne a kradol
Na policajnú linku včera oznámil 67 ročný muž, bytom Banská Bystrica vlámanie do jeho rodinného domu v obci Bajerov, okres Prešov. Doposiaľ neznámy páchateľ od mesiaca december 2011 do 14.03.2012 podišiel k dreveným dverám dielne umiestnenej na dvore pri rodinnom dome, ktorý slúži na rekreáciu. V dolnej časti dverí urobil otvor o veľkosti 30x60 cm a z miestnosti ukradol rôzne pracovné náradie, pomôcky, záhradkárske náčinie. Následne z neuzamknutej šopy odcudzil elektromotor, rôzny elektroinštalačný materiál o hmotnosti 20 kg. Neskôr vošiel do garáže, kde z cirkulára a brúsky odmontoval elektromotor, ako aj rôzne kovové súčiastky o hmotnosti približne 100 kg. Majiteľovi rekreačného domu spôsobil škodu krádežou a poškodením vo výške 2.150,- EUR. Prešovskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.


Zlodej kradol v stredisku skladu:
Policajti železničnej polície začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Neznámy páchateľ v dobe od 16.3.2012 do 19.3.2012 odstránil visiaci zámok z mreží skladu a vypáčil vstupné dvere do skladu strediska traťového obvodu Spišská Nová Ves. Páchateľ z uvedeného pracoviska odcudzil prívodné káble, predlžovacie káble, zvarovacie káble v rôznej dĺžke. Taktiež odcudzil uhlovú brúsku, sadu GOLA kľúčov, sady elektrických skrutkovačov, súpravu závitníkov a štartér s nabíjačkou. Stredisku traťového obvodu spôsobil škodu krádežou vo výške 1.800 EUR.
 
 

Vyberte región